Vapaaehtoistoiminta ja vapaaehtoiset

Olet täällä

Ensihuoli-koulutus

Kaipaatko tukea ja käytännön työkaluja läheisen päihteidenkäytöstä puhumiseen, huolen esille ottamiseen ja läheisen auttamiseen? Oletko huolissasi läheisesi tai ystäväsi päihteidenkäytöstä?
Ensihuoli-koulutuksessa opitaan puhumaan vaikeista asioista kunnioittavalla tavalla, toista rohkaisemalla ja tukemalla. Koulutuksen sisällöt ovat sovellettavissa myös muista ongelmista kuten peliongelmista puhumiseen.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat henkilöt, jotka kaipaavat välineitä arkipäivän päihdeongelmien kohtaamiseen ja niiden puheeksiottoon ihmisenä ihmiselle, sekä henkilöt, joilla on huoli läheisen päihteidenkäytöstä. Lisäksi koulutukseen voivat osallistua kaikki, joita kiinnostaa mahdollisuus toisten auttamisesta ehkäisevän päihdetyön vapaaehtoistoiminnassa.

Koulutuksen tavoitteena on:

  • oppia tunnistamaan huoli ja löytää keinoja huolen ilmaisuun

  • antaa käytännön työkaluja lähipiirissä havaittuihin päihdehaittoihin puuttumiseen ja puheeksiottoon mahdollisimman varhaisessa vaiheessa

Koulutus kestää 3h ja sisältää keskustelua, ryhmätehtäviä sekä käytännön harjoituksia. Jokainen koulutukseen osallistunut saa virtuaalisen osaamismerkin.

Kouluttajina toimivat EHYT ry:n ehkäisevän päihdetyön asiantuntijat.

Koulutus on maksuton. Osallistujille tarjotaan kahvia/teetä ja pientä suolaista syötävää.

Koulutukset järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.

Katso kaikki tulevat Ensihuoli-koulutukset

 
X
CAPTCHA
Vahvista, että olet oikea käyttäjä, etkä botti
6 + 4 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.