Olet täällä

Aikuiset

 DIGIPELAAMINEN
VANHEMPIEN HUONEENTAULUT
TYÖELÄMÄ JA ALKOHOLI
VALMISTAUDU KUNNOLLA - TUKEA TUPAKOINNIN LOPETTAMISEEN
RAHAPELAAMINEN
VERKKOVANHEMPAINILLAT

 

 


Digipelaaminen

Pelikasvattajan käsikirja on tarkoitettu avuksi kaikenlaisille pelikasvattajille. Sen kohderyhmänä ovat niin vanhemmat, koulut, kirjastot, nuorisotoimet kuin muutkin tahot, jotka kohtaavat lapsia, nuoria ja aikuisia, jotka pelaavat. Kirjan tarkoituksena on antaa asiantuntevaa, tutkimukseen ja kokemukseen pohjautuvaa tietoa siitä, mistä pelaamisessa ja siihen liittyvissä ilmiöissä on kyse. Lisätietoa pelikasvatuksesta löytyy osoitteesta pelikasvatus -sivustolta.

Yhdeksän kysymystä pelaamisesta käyvät läpi peleihin ja pelaamiseen liittyviä ennakkoluuloja ja kysymyksiä.

Media lapsen arjessa on yhteistyössä Mannerheimin lastensuojeluliiton kanssa yhteistyössä tuotettu materiaali pienten lasten pelaamisesta ja media-arjesta.

Nuoret pelissä -tukiaineisto käsittelee lasten ja nuorten digitaalista ja rahapelaamista sekä haittoja, jotka niistä voivat aiheutua. Se on tarkoitettu tueksi lasten ja nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille sekä aihetta pohtiville vanhemmille ja muille läheisille. Aineiston on tuottanut Terveyden ja hyvinvoinnin laitos yhteistyössä Pelitaito-projektin kanssa.

EHYT Teema Pelaaminen on EHYT ry:n oma pelaamista käsittelevä lehti vuodelta 2013.

Lisätietoa pelien ikärajoista www.ikarajat.fi.

Pelikasvattajan käsikirja


Vanhempien huoneentaulut

Päihteet & nuoret. Lataa pdf tai tilaa kaupastamme.

Rusmedel & ungdomar. Ladda ned PDF-versionen eller beställa.

Sosiaalinen media & nuoret. Lataa pdf tai tilaa kaupastamme.

Sosiaalinen media & lapset. Lataa pdf tai tilaa kaupastamme.

 

Sociala medier & unga. Ladda ned PDF-versionen eller beställa.

 

Sociala medier & barn. Ladda ned PDF-versionen eller beställa.

 
Digitaalinen pelaaminen. Lataa pdf tai tilaa kaupastamme.  
 
Ungdomars dator- och konsolspelande. Ladda ned PDF-versionen eller beställa.  
 

Lataa yhdessä MLL:n kanssa tuottamamme Media lapsen arjessa -huoneentaulu  

Media lapsen arjessa    

 

Työelämä ja alkoholi

HUUGO-ohjelman tehtävänä on auttaa työyhteisöjä ennaltaehkäisemään, tunnistamaan, kohtaamaan ja ratkaisemaan työpaikkojen päihdeongelmia. Tarjoamme yrityksille työkaluja sekä koulutusta ja autamme päihdeohjelman luomisessa ja jalkauttamisessa.

Lisätietoja päihdehaittojen ehkäisystä työelämässä.

EHYT ry toteuttaa HUUGO-ohjelmaa, jonka tehtävänä on auttaa työyhteisöjä ennaltaehkäisemään, tunnistamaan, kohtaamaan ja ratkaisemaan työpaikkojen päihdeongelmia. Tarjoamme yrityksille työkaluja sekä koulutusta ja autamme päihdeohjelman laatimisessa ja jalkauttamisessa. Tärkeänä yhteistyökumppanina HUUGO-toiminnassa on Työturvallisuuskeskus. Toiminta nojaa kaikkien työmarkkinajärjestöjen yhteisesti hyväksymään suositukseen päihdeasioiden käsittelystä työpaikoilla.

HUUGOn ratkaisukeskeinen lähestymistapa edesauttaa keskustelua asioista niiden oikeilla nimillä, mutta ilman leimaamista ja moralisointia.

Lisätietoa:

Huugo-ohjelman verkkosivut >>

Tietoa työpaikan päihdeohjelmista >>

Tietoa työelämän päihdekysymyksistä >>

Materiaalia työpaikoille >>


Valmistaudu kunnolla - tukea tupakoinnin lopettamiseen

Harkitsetko tupakoinnin lopettamista?

Valmistaudu kunnolla  -video antaa sinulle vinkkejä helpottamaan tupakoinnin lopettamista ja siihen valmistautumista. Videota voidaan käyttää myös ohjaustukena savuttomuuteen kannustaessa.

 

 


Rahapelaaminen

Tutustu EHYTin pelityön pelitaito.fi -sivuston sisältöihin rahapelaamisesta.

Testejä

Me suomalaiset pelaamme paljon rahapelejä, muttemme aina tiedä, miten rahapelit oikeastaan toimivat. Testaa pelitestillä, tunnetko rahapelit ja lue aiheesta lisää.

Arvioi rahapelaamistasi. Kysymysten avulla voit arvioida pelaamistasi ja pelitapojasi. Vastaukset auttavat sinua ymmärtämään sisältyykö pelaamiseesi riskejä.

Rahapeli-ilmiö

Rahapelit ovat kaikkialla ja siksi niistä on syytä puhua, mutta keskustelu voi muodostua mustavalkoiseksi. Rahapeli-ilmiö video voi auttaa löytämään uusia sävyjä ja avata keskustelua muun muassa seuraavista teemoista: Miksi suuret voitot ja tappiot puhuttavat? Miten rahapelit toimivat? Miksi niitä pelataan? Mitä muuta ihmiset niistä hakevat kuin rahaa? Kuinka moni pelaa? Miten rahapelaaminen voi aiheuttaa haittoja? EHYT on tuottanut videon yhteistyössä Tussitaikureiden kanssa.

Suomeksi: Rahapeli-ilmiö

Ruotsiksi: Penningspelsfenomenet

Työelämä pelissä -tukiaineisto

Rahapelaaminen voi vaikuttaa työpaikan arkeen, jos työntekijä pelaa liikaa. Työntekijän rahapeliongelma voi ilmetä esimerkiksi työtehon heikkenemisenä ja toistuvina poissaoloina. Rahapeliongelma voi johtaa monentasoisiin kielteisiin seurauksiin, kuten työntekijän terveysongelmiin, ristiriitoihin työyhteisössä ja äärimmillään taloudellisiin väärinkäytöksiin. Työelämä pelissä -tukiaineisto on työväline rahapelihaittojen ehkäisemisen suunnitteluun ja toteuttamiseen työyhteisössä. Tukiaineiston ovat yhteistyössä tuottaneet EHYT ry, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Työterveyslaitos ja Työturvallisuuskeskus.

Suomeksi: Työelämä pelissä - Tietoa rahapelihaittojen tunnistamisesta ja ehkäisemisestä työyhteisössä

Ruotsiksi: Arbetslivet på spel - Information om identifiering och förebyggande avskadeverkningar av penningspel på arbetsplatsen

 

Verkkovanhempainillat

EHYT järjestää kasvatuksen tueksi vanhemmille suunnattuja webinaareja eli verkkoluentoja. Webinaarit pidetään aina kuun viimeisenä torstaina. Osallistuminen luentoihin on helppoa, ja voit tehdä sen missä tahansa, missä sinulla on verkkoyhteys. Osallistuminen onnistuu tietokoneella, kännykällä tai tablet-laitteella. Luentoja järjestetään erilaisista aiheista, mm. päihteistä, pelaamisesta ja sosiaalisesta mediasta. Otamme mielellämme vastaan myös toiveita luentoihin liittyen. Webinaarit starttaavat tammikuussa kannabisteemalla. Tapahtuman tarkemmat tiedot päivittyvät tapahtumasivuille sekä EHYTin Facebook-sivulle

Lisätietoja: aino.harvola(at)ehyt.fi 

 
X
CAPTCHA
Vahvista, että olet oikea käyttäjä, etkä botti
13 + 0 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.