Olet täällä

EHYT söker utbildare till skolor och läroanstalter!

Föreningen Förebyggande rusmedelsarbete EHYT rf ordnar rusmedelsfostran för barn och unga, deras föräldrar samt skolpersonal omkring i Finland både på finska och svenska. Nu skulle vi behöva flera tvåspråkiga utbildare till vårt nätverk. Tycker du det skulle låta intressant att åka runt till skolor och prata om rusmedel? Då kan du vara den vi söker!

Vi söker ständigt efter utbildare till Hubu®-metoden och Rusfenomenet-lektionerna som kan arbeta på både svenska och finska.

Utbildarna håller självständigt Hubu-lektioner om rusmedel för elever i högstadiet. Lektionerna är interaktiva och bygger på diskussion. Hubu-metoden inkluderar även en föräldrakväll och personalträff. Jobbet passar bra studeranden eller personer med en flexibel tidtabell som kan jobba både dag- och kvällstid. Utbildarna skall också vara beredda att resa runt till skolor och därmed kan arbetsdagarna ibland bli långa.

Rusfenomenet-lektionerna stöder andra stadiets målsättningar i rusmedelsfostran. Lektionerna fördjupar sig i finsk rusmedelsanvändning från ett socialt-, kulturellt- och samhällsperspektiv. De här ämnena diskuteras i studerandegrupper. Jobbet passar bra studeranden eller personer med en flexibel tidtabell som kan jobba dagtid. Mer information på www.ehyt.fi/sv

Utbildningarna är uppdrag. Mängden jobb som erbjuds varierar under skolåret och jobberbjudanden kan komma på kort varsel.

Vi söker främst utbildare till Nyland, Åbo och Österbotten

Av utbildarna förväntar vi oss:

  • erfarenhet av att utbilda, leda grupper och tala inför publik
  • erfarenhet av att jobba med barn och unga
  • utmärkta sociala färdigheter i växelverkan och förmåga att fungera i krävande gruppsituationer
  • möjlighet att arbeta vardagar mellan kl. 8-15 och vid behov kvällstid (föräldramöten)
  • goda it-färdigheter
  • utmärkta kunskaper i svenska
  •  intresse för förebyggande (rusmedels)arbete och rusmedelsfrågor
  •  tvåspråkighet; att kunna hålla utbildningar även på finska är en fördel  

För utbildningarna betalas arvode som motsvarar vikarierande lärarens arvode. Ansökan är tillsvidare öppen!

De personer som väljs till utbildare och därmed kommer att jobba med minderåriga skall uppvisa ett straffregisterutdrag enligt 6 § 2 mom. i straffregisterlagen (505/2002). EHYT rf är en rökfri arbetsplats.

Om du är intresserad av att fungera som utbildare kontakta:

Utbildningsplanerare Katarina Rehnström, katarina.rehnstrom@ehyt.fi, tel. 050 408 1725.

.

X