Olet täällä

EHYT söker utbildare till skolor och läroanstalter!

Föreningen för Förebyggande rusmedelsarbete EHYT rf ordnar rusmedelsfostran för barn och unga, deras föräldrar samt skolpersonal omkring i Finland både på finska och svenska. Nu skulle vi behöva flera svenskspråkiga utbildare till vårt nätverk.

Tycker du det skulle låta intressant att åka runt till skolor och prata om rusmedel och välmående? Då kan du vara den vi söker!

 

Vi söker utbildare för att hålla interaktiva Hubu®-lektioner i grundskolan, samt lektioner i Rusfenomenet i gymnasier och yrkesinrikitade läroanstalter.

 

Utbildarna håller självständigt Hubu®-lektioner om rusmedel för elever i högstadiet. Lektionerna är interaktiva och bygger på diskussion. Hubu®-metoden inkluderar även en föräldrakväll och personalträff. Jobbet passar bra studeranden eller personer med en flexibel tidtabell som kan jobba både dag- och kvällstid. Utbildarna skall också vara beredda att resa runt till skolor och därmed kan arbetsdagarna ibland bli långa.

Läs mer om Hubu®-metoden här

Under Rusfenomenet-lektionen begrundas finsk rusmedelsanvändning ur ett socialt-, kulturellt- och samhällsperspektiv och ämnet diskuteras i grupp. Utbildare i Rusfenomenet är ansvariga för att hålla lektionerna i olika gymnasier och yrkesinriktade läroanstalter. Jobbet passar bra studeranden eller personer med en flexibel tidtabell som kan jobba dagtid.  

Läs mer om Rusfenomenet här

 

Vi söker utbildare främst till Nyland, Åbo och Österbotten

Av utbildarna förväntar vi oss:

  •     erfarenhet av att utbilda, leda grupper och tala inför publik
  •     erfarenhet av att jobba med barn och unga
  •     utmärkta sociala färdigheter och förmåga att fungera även i krävande gruppsituationer
  •     möjlighet att arbeta vardagar mellan kl. 8-15 och vid behov kvällstid (föräldramöten)
  •     utmärkta kunskaper i svenska
  •     intresse för förebyggande (rusmedels)arbete och rusmedelsfrågor
  •      tvåspråkighet; att kunna hålla utbildningar även på finska är en fördel   
  •     beredskap att resa till olika skolor/läroanstalter inom området, möjlighet till bil underlättar arbetet som utbildare
     

Arbetet är i form av kortjobb. Mängden jobb som erbjuds varierar under skolåret och jobberbjudanden kan komma på kort varsel. För utbildningarna betalas arvode som motsvarar vikarierande lärarens lön.

De personer som väljs till utbildare kommer att jobba med minderåriga och skall därmed uppvisa ett straffregisterutdrag enligt 6 § 2 mom. i straffregisterlagen (505/2002).  

För att arbeta som utbildare förutsätts deltagande i en två dagars utbildning som ordnas i Helsingfors den 16.-17.1.2018. Efter utbildningsdagarna ordnas ett övningstillfälle vid skolan/läroanstalten där utbildaren drar de första lektionerna med stöd av EHYT:s utbildningsplanerare. Vi ersätter resekostnader och erbjuder även övernattning vid behov. Fortbildningar ordnas under året.  

 

Blev du intresserad? Fyll i din ansökan senast den 2.12.2018 på:

https://my.surveypal.com/Kouluttajan-rekrytointilomake  

För mer information kontakta: Utbildningsplanerare Katarina Rehnström, katarina.rehnstrom@ehyt.fi, tel. 050 408 1725.

EHYT r.f. är en rökfri arbetsplats.

X