Olet täällä

Föräldramöten på nätet: rusmedel 26.4.2018

Päivämäärä: 
26.04.2018
Kellonaika: 
18:00 - 20:00
Kategoria: 
Tapahtumat

Rusmedel och unga

EHYT ordnar avgiftsfria nätföreläsningar för föräldrar och vårdnadshavare som stöd för fostran. Föräldramöten på nätet ordnas alltid månadens sista torsdag, borträknat sommarmånaderna samt mars, maj och december. Tema för nätföreläsningarna varierar allt från rusmedel, digitalt spelande till sociala medier. Vi tar gärna emot förslag och önskemål på föreläsningsinnehåll.

Förebyggande rusmedelsarbete EHYT r.f. ordnar i samarbete med Klaari Helsingfors en nätföreslänsning för föräldrar och vårdnadshavare torsdagen 26.4 kl. 18-19.30 på svenska med temat rusmedel och unga. Föräldramötet på nätet är riktat till vårdnadshavare som funderar kring unga och rusmedel och hur man som förälder kan stöda ungas uppväxt. På det nätbaserade föräldramötet behandlas bland annat frågor om ungas rusmedelsanvändning, varifrån får unga information om rusmedel, vilka rusmedel ser unga i sin omgivning och vilka rusmedelsfrågor är aktuella bland unga?

Föräldramötet på nätet ger en ypperlig plats för deltagarna att diskutera hur vårdnadshavare kan arbeta förebyggande, vilka faktorer skyddar mot ungas rusmedelsanvändning och hur skall man diskutera om rusmedel med sitt barn? Deltagarna har också möjlighet att ställa frågor, kommentera och samtala om temat.

Föräldramötet på nätet genomförs med hjälp av Adobe Connect. För att delta behöver du en dator (bärbar, bordsdator eller mobil enhet) samt internet-förbindelse. För mobila enheten måste du ladda ner appen Adobe Connect iOS: https://itunes.apple.com/fi/app/adobe-connect/id430437503  eller Android: https://play.google.com/store/apps/details .

När du deltar med datorenheten måste du godkänna Adobe Connect Add-in. Till föräldramötet på nätet kommer du in på adressen ehyt.adobeconnect.com/verkkovanhempainilta kl. 17 och mötet börjar kl. 18. Du kan logga in lite före mötet börjar för att testa att allting fungerar så som det skall och vid behov kan vi handleda dig t.ex. med ljudet. Välj gäst (guest) när du loggar in dig i rummet och skriv in ett namn (förnamn räcker) eller en pseudonym. Föräldramötet spelas in. Mötesledaren och moderatorn har mickar men du behöver ingen mikrofon eftersom diskussionen sker på chatten. 

Övriga föräldramöten på finska våren 2018:

25.1. Kannabis / asiantuntija Kim Kannussaari
22.2. Mediataidot ja some / verkkopedagogi Mikael Westman

Lisätietoja verkkovanhempainilloista: aino.harvola(a)ehyt.fi