Olet täällä

HAKEMATTA PARAS - Ethän välitä alkoholia nuorelle!

29.05.2017
Nuorille helpoin tapa saada alkoholia on pyytää täysi-ikäinen sisarus tai ystävä ostamaan sitä heille. Hakematta paras -kampanja muistuttaa vanhempia siitä, että myös heidän täysi-ikäiset lapsensa saattavat välittää alkoholia alaikäisille.

Suomalaisnuorten alkoholinkäyttö ei ole kiinni siitä, että juomia olisi vaikea saada. Nuoret saavat alkoholia helpoiten, kun he pyytävät sitä täysi-ikäiseltä sisarukseltaan tai ystävältään. Vuonna 2015 tehdyssä eurooppalaisessa päihteidenkäyttöä selvittäneessä koululaistutkimuksessa kävi ilmi, että yli puolet suomalaisista 16-vuotiaista alkoholia käyttävistä nuorista sai nauttimansa alkoholin kaverin, sisaruksen tai muun tutun hankkimana tai tarjoamana.

Miksi alkoholi on eri asia nuorelle kuin aikuiselle? Kannattaako täysi-ikäisen lapsen kanssa keskustella alkoholin välittämisestä alaikäiselle? Sosiaalisessa mediassa toteutettava Hakematta paras -kampanja kokoaa yleisimmät vanhempia askarruttavat kysymykset alkoholin välittämisestä. Lue lisää Hakematta paras -kampanjasta.

 
X