Olet täällä

Korkeakoulut

 

KUPLA – Opiskelijat päihdekulttuurin uudistajina -hanke (2018─2020) 

KUPLA – Opiskelijat päihdekulttuurin uudistajina -hanke (2018–2020) tukee korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointia ja opiskelukykyä, vahvistaa korkeakouluyhteisöjen valmiuksia päihdehaittojen ehkäisyyn sekä edistää yhteisöllistä ja saavutettavaa opiskelukulttuuria. KUPLA kannustaa keskustelemaan päihteisiin ja mielen hyvinvointiin liittyvistä asioista avoimesti korkeakouluyhteisöissä.  

EHYT ry toteuttaa hankkeen yhdessä Nyyti ry:n kanssa. Yhteistyökumppaneita ovat Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL ry, Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry, Opiskelijoiden liikuntaliitto (OLL) ry sekä Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS.  

KUPLA-hankkeen verkkosivut
KUPLA sosiaalisessa mediassa: https://www.facebook.com/KUPLAhanke/ ja https://www.instagram.com/KUPLAhanke/  @KUPLAhanke

Lisätietoja hankkeesta: Projektipäällikkö Sarianna Palmroos, sarianna.palmroos(a)ehyt.fi, p. 050 524 9909

 


Ryhmäilmiö-koulutus ja -käsikirja

Hyvä ryhmähenki ja vahva yhteisö lisäävät hyvinvointia oppilaitoksessa. Ryhmäilmiö-koulutuksessa ehkäisevää päihdetyötä lähestytään ryhmäytymisen ja yhteisöllisyyden näkökulmasta. Koulutus tarjoaa työkaluja ryhmien ohjaamiseen sekä hyvän ryhmähengen luomiseen ja ylläpitämiseen.

Ryhmäilmiö-koulutus on kahden tunnin mittainen kokonaisuus, jossa perehdytään keinoihin luoda toimivia  nuorten ryhmiä. Koulutuksessa käydään läpi mm. ryhmän vaiheita, ryhmässä tapahtuvia ilmiöitä, käytännön harjoitteita sekä hyviä vinkkejä erilaisiin ryhmätilanteisiin. Oman lukunsa koulutuksessa ja Ryhmäilmiö-kirjassa saavat myös erilaiset hyvinvointiin liittyvät teemat, joiden käsittelyyn Ryhmäilmiö-materiaali tarjoaa oivia vinkkejä.

Ryhmäilmiö-koulutus on suunnattu kaikille nuorten ryhmiä ohjaaville. Korkeakouluissa koulutuksesta hyötyvät esimerkiksi opiskelija- ja opettajatuutorit. Koulutuksen käyneet saavat Ryhmäilmiö-käsikirjan. Koulutuksen kesto on 2 h.

Hinta: 300€ / 2 h koulutus (sis. Ryhmäilmiö-käsikirjat osallistujille ja kouluttajan matkakulut)

Koulutustilaukset ja lisätietoa: koulutukset(a)ehyt.fi


Bileopas – vinkkejä opiskelijatapahtumia järjestäville

Kun tapahtumat on suunniteltu hyvin, ne ovat turvalliset, ottavat kaikki huomioon ja tarjoavat mukavia muistoja. Tämä checklist toimii muistiapuna opiskelijatapahtumien järjestäjille.

> Lataa Bileopas – vinkkejä opiskelijatapahtumia järjestäville


10 kysymystä sosiaalisesta vastuusta ja alkoholista

10 kysymystä sosiaalisesta vastuusta ja alkoholista ei ole tieteellinen testi, vaan tarkoituksena on herättää pohtimaan ja keskustelemaan alkoholinkäyttöön liittyvästä sosiaalisesta puolesta. Onko lähiympäristö runsaaseen alkoholinkäyttöön rohkaiseva? Onko humalahakuinen juominen aiheuttanut päänvaivaa? Juhliminen on yksi yhteishengen ja yhteisöllisyyden muodostaja. Kysymysten avulla on tarkoitus tarkastella oman alkoholinkäytön ja läheisten ihmisten välistä arvo- ja asennemaailmaa.

10 kysymystä sosiaalisesta vastuusta ja alkoholista

10 personliga frågor om socialt ansvar och alkohol


Ryyppäämällä ryhmäksi?

Ryyppäämällä ryhmäksi? Ehkäisevän päihdetyön karttalehtiä nuorten ja nuorten aikuisten juomiskulttuureihin (EHYT 2012) on tutkimus 48 eri opiskelijaryhmän juomisesta ja juomisessa vaikuttavista sosiaalisista, kulttuurisista ja moraalisista tekijöistä. Juominen on nuorille ja nuorille aikuisille yhdessäolon rituaali. Juomalla ylitetään yhdessä arkea ja kirkastetaan niitä tekijöitä, jotka muodostavat erillisistä yksilöistä yhteisen ”meidät”.  Tämä avaa ehkäisevälle päihdetyölle selkeän toimintakentän. Tarve juoda vähenee, jos nuoret kokevat kuuluvansa ryhmään ja ympäröivään maailmaan jokapäiväisessä arjessaan. Tutkimustuloksia verrataan 2000-luvun ehkäisevän päihdetyön näkökulmiin ja analyysin perusteella linjataan tulevaisuuden ehkäisevää päihdetyötä laadukkaammaksi ja tuloksellisemmaksi.

Kirjan pdf-tiedoston voi ladata tästä.

Kirjan voi myös tilata julkaisukaupastamme (hinta 3,50 e/ kpl + postituskulut)


Pelitaito.fi

EHYT ry:n Pelitaito.fi-sivusto tarjoaa tietoa digitaalisesta pelaamisesta ja rahapelaamisesta, pelikasvatuksesta sekä pelihaittojen ehkäisystä. Sivustolta löydät myös monipuolisia työkaluja näiden teemojen käsittelyyn.


Arpa-projektin työkalut rahapelihaittojen ehkäisyyn ja puheeksiottoon

EHYT ry:n Arpa-projekti (2015–2017) tuottaa tietoa ja välineitä rahapelaamisen käsittelyyn. Projektissa kehitettyjä työvälineitä voi hyödyntää osana rahapelihaittojen tunnistamista, puheeksiottamista ja ehkäisemistä, myös nuorten aikuisten kanssa. Tutustu Arpa-projektin materiaaleihin täällä.

 

 
X