Olet täällä

Korkeakoulut

 

KUPLA – Opiskelijat päihdekulttuurin uudistajina -hanke (2018─2020) 

KUPLA – Opiskelijat päihdekulttuurin uudistajina -hanke (2018–2020) tukee korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointia ja opiskelukykyä, vahvistaa korkeakouluyhteisöjen valmiuksia päihdehaittojen ehkäisyyn sekä edistää yhteisöllistä ja saavutettavaa opiskelukulttuuria. KUPLA kannustaa keskustelemaan päihteisiin ja mielen hyvinvointiin liittyvistä asioista avoimesti korkeakouluyhteisöissä.  

EHYT ry toteuttaa hankkeen yhdessä Nyyti ry:n kanssa. Yhteistyökumppaneita ovat Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL ry, Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry, Opiskelijoiden liikuntaliitto (OLL) ry sekä Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS.  

KUPLA-hankkeen verkkosivut
KUPLA sosiaalisessa mediassa: https://www.facebook.com/KUPLAhanke/ ja https://www.instagram.com/KUPLAhanke/  @KUPLAhanke

Lisätietoja hankkeesta: Projektipäällikkö Emi Maeda, emi.maeda(a)ehyt.fi, p. 050 4311 660

 


Ryyppäämällä ryhmäksi?

Ryyppäämällä ryhmäksi? Ehkäisevän päihdetyön karttalehtiä nuorten ja nuorten aikuisten juomiskulttuureihin (EHYT 2012) on tutkimus 48 eri opiskelijaryhmän juomisesta ja juomisessa vaikuttavista sosiaalisista, kulttuurisista ja moraalisista tekijöistä. Juominen on nuorille ja nuorille aikuisille yhdessäolon rituaali. Juomalla ylitetään yhdessä arkea ja kirkastetaan niitä tekijöitä, jotka muodostavat erillisistä yksilöistä yhteisen ”meidät”.  Tämä avaa ehkäisevälle päihdetyölle selkeän toimintakentän. Tarve juoda vähenee, jos nuoret kokevat kuuluvansa ryhmään ja ympäröivään maailmaan jokapäiväisessä arjessaan. Tutkimustuloksia verrataan 2000-luvun ehkäisevän päihdetyön näkökulmiin ja analyysin perusteella linjataan tulevaisuuden ehkäisevää päihdetyötä laadukkaammaksi ja tuloksellisemmaksi.

Kirjan pdf-tiedoston voi ladata tästä.

Kirjan voi myös tilata julkaisukaupastamme (hinta 3,50 e/ kpl + postituskulut)


Pelitaito.fi

EHYT ry:n Pelitaito.fi-sivusto tarjoaa tietoa digitaalisesta pelaamisesta ja rahapelaamisesta, pelikasvatuksesta sekä pelihaittojen ehkäisystä. Sivustolta löydät myös monipuolisia työkaluja näiden teemojen käsittelyyn.


Arpa-projektin työkalut rahapelihaittojen ehkäisyyn ja puheeksiottoon

EHYT ry:n Arpa-projekti (2015–2017) tuottaa tietoa ja välineitä rahapelaamisen käsittelyyn. Projektissa kehitettyjä työvälineitä voi hyödyntää osana rahapelihaittojen tunnistamista, puheeksiottamista ja ehkäisemistä, myös nuorten aikuisten kanssa. Tutustu Arpa-projektin materiaaleihin täällä.

 

 
X
CAPTCHA
Vahvista, että olet oikea käyttäjä, etkä botti
1 + 4 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.