Olet täällä

Ehkäisevä työ kannattaa – pidetään toisistamme huolta

Kunta voi monin tavoin edistää asukkaidensa hyvinvointia ja ehkäistä erilaisia haittoja ennalta. Mikä parasta, yleensä nämä toimet ovat edullisia ja erittäin kustannustehokkaita. Fiksu kunta säästää investoimalla ehkäiseviin palveluihin, kuten lähiliikuntaan, perhepalveluihin, nuorisotyöhön ja koulujen tukipalveluihin.

 

 Miksi ehkäisevä työ kannattaa? 

 

 Tule ehkäisevän työn ehdokkaaksi 

 

 

  • Toimitaan ajoissa – säästetään. Ehkäisevä työ lisää kuntalaisten hyvinvointia ja tuo säästöjä.

  • Hyvinvoivat ihmiset luovat arjen turvallisen yhteisön ja lähiympäristön.

  • Luodaan kuntamme nuorille mahdollisuudet turvalliseen nuoruuteen.

  • Ehkäisevä työ on kunnan kaikkien sektoreiden tehtävä. 

 Löydä ehkäisevän työn ehdokkaasi 

 

 

Käytä sosiaalisessa mediassa tunnuksia #ehkäisevätyö #kuntavaalit

Blogikirjoituksia kuntavaaleista

Li Andersson
Hallituksen suunnittelemat maakunta- ja sote-uudistukset ovat tuoneet mukanaan melkoisen määrän kysymysmerkkejä kuntavaalikeskusteluihin. Kaikki tietävät, että isoja mullistuksia on luvassa, mutta niiden lopullisesta laajuudesta ei kukaan tiedä vielä mitään.
Hanna Kosonen
Kuntavaalit ovat kulman takana. Tulevaisuuden kunnat saavat keskittyä päätöksenteossa sivistys- ja elinkeinopolitiikkaan, kun raskaat sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät maakuntien leveämmille harteille. Kunnan rooli asukkaiden terveyden ja hyvinvoinnin sekä kunnan elinvoiman edistäjänä kasvaa merkittävästi.
Hanna Halmeenpää
"Asuntojen ovien takana on asioita, joita moni ei voisi kuvitella. Olen itse nähnyt, joten en voi laittaa silmiäni ja korviani kiinni." Näin totesi eräs johtavassa asemassa oleva kuntapoliitikko, Tampereen kaupungin apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki, siviiliammatiltaan poliisi.
Kristiina Salonen
2000 -luvun alussa erään vanhusten palvelutalon alakerrassa oli ravintola, josta asukkaat saivat ostaa viiniä ruuan kanssa tai käydä vaikkapa yömyssyllä ennen nukkumaan menoaan. Se tuntui minusta nuorena työntekijänä edistykselliseltä ja eurooppalaiselta, sillä aikaisemmissa hoiva-alan työpaikoissani alkoholi kuului lähinnä kiellettyjen aineiden listalle. Syynä siihen oli huono yhteisvaikutus vanhusten käyttämien lääkkeiden kanssa, pelko kaatumisesta tai häiriökäyttäytymisestä.
Jenni Chen-Ye
Alkoholin kulutus on puheenaihe, joka herättää monenlaisia tunteita. Siinä yhdistyvät järki ja tunteet, mielihyvä ja mielipaha. Alkoholi voi tuottaa onnea ja iloa, kun sitä käyttää kohtuudella.
Hanna Tainio
Huhtikuussa käytävät kuntavaalit ovat historialliset. Ensinnäkin vaalit järjestetään huhtikuussa totutun lokakuun sijaan. Toiseksi nyt valitaan viimeistä kertaa valtuusto nykyisen kaltaiselle kunnalle.
 
X