Olet täällä

Nikotiini

Tupakkalakiin on asetettu tavoite savuttomasta ja nikotiinittomasta Suomesta. Me haluamme osaltamme olla vaikuttamassa tupakoimattomuuden ja nikotiinittomuuden edistämiseen. Suomalaisten nuorten tupakointi on laskussa, ja valtaosa suomalaisnuorista ei käytä mitään nikotiinituotetta. Haasteina kuitenkin on viime aikoina kasvussa ollut nuuskan käyttö ja suosiotaan kasvattanut sähkösavuke. Paras tapa välttyä haitoilta on pidättäytyä kaikista tupakka- ja nikotiinituotteista.

 

Yhteistyötä

Tupakkalain tavoitteena on tupakka- ja muiden nikotiinipitoisten tuotteiden käytön loppuminen. Me haluamme osaltamme olla vaikuttamassa tämän tavoitteen toteutumiseen. Toimimme monilla eri sektoreilla tupakka- ja nikotiinituotteiden käytön ehkäisemiseksi ja vähentämiseksi. Teemme paikallista, alueellista ja valtakunnallista verkostoyhteistyötä erilaisten toimijoiden kanssa.

Olemme mukana Savuton Suomi 2030 -yhteistyöhankkeessa, jonka tavoite on tupakaton ja nikotiiniton Suomi. Tavoitteeseen pyritään vahvistamalla väestön myönteistä asennoitumista nikotiinittomuuteen, ehkäisemällä nuorten nikotinituotteiden käytön aloittamista, tukemalla nikotiinituotteiden käytön lopettamista sekä vahvistamalla tupakkalain täytäntöönpanoa.

Keskeisellä sijalla nikotiinituotteiden käytön ehkäisy- ja vähentämistyössämme ovat lapset ja nuoret. Osana koulujen ja vapaa-ajan toimijoiden kanssa tehtävää yhteistyötä toteutamme Smokefree-toimintaa, jonka tavoitteena on lasten ja nuorten nikotiinittomuuden edistäminen. Toiminta tarjoaa tukea koulujen ja harrastetoimijoiden nikotiinittomuustyöhön, mutta tukee myös nuorten tupakka- ja nikotiinituotteiden käytön lopettamista ja koulujen hyvinvointityötä kokonaisuudessaan.

Helmikuussa 2018 alkaneen Nikotiinihankkeen tavoitteena on ehkäistä ja vähentää nikotiinituotteiden, erityisesti nuuskan, käyttöä nuorten keskuudessa. Hankkeessa myös tarkastellaan nuuskan välittämiseen liittyviä tekijöitä. Tavoitteisiin pyritään sosiaalisen markkinoinnin keinoin. Hankkeessa toteutetaan kolmen vuoden aikana paikallisia ja valtakunnallisia toimenpiteitä. 

Lisätietoja:

Katri Saarela
katri.saarela (at) ehyt.fi, 050 438 4227

Lisätietoja Nikotiinihankkeesta:

Hanne Munter 
hanne.munter (at) ehyt.fi, 050 518 0466
 
 
 
 
X
CAPTCHA
Vahvista, että olet oikea käyttäjä, etkä botti
2 + 2 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.