Olet täällä

Haemme LAKIMIESTÄ

Body: 

EHYT hakee lakimiestä päihdehoidon asiakkaiden edunvalvonta- ja asianajotyöhön

Päihdeasiamiestoiminta on järjestöpohjaista edunvalvontaa. Tavoitteena on vaikuttaa päihdehoidon asiakkaiden asemaan ja kohteluun siten, että lakisääteiset oikeudet palveluihin ja etuuksiin toteutuvat. Toiminnalla estetään palvelujen ja etuuksien väliinputoamistilanteita ja annetaan asiakkaille välineitä asioidensa hoitamiseen. Pääasiassa puhelimitse tapahtuvan asiakastyön lisäksi toiminta sisältää yhteisöjen ja yhteiskunnan tasolla tehtävää edunvalvonta-, verkostoitumis- ja koulutustyötä.

Lakimies toimii päihdeasiamiehenä ja vastaa 2-3 -henkisen päihdeasiamiehen tiimin toiminnasta. Taustatukenaan päihdeasiamiehellä on EHYTin Aikuiset-osaston henkilöstö.

Edellytämme oikeustieteellistä ylempää korkeakoulututkintoa (OTM/OTK), työkokemusta edunvalvontatyöstä, valmiutta kehittää päihdeasiamiestoiminnan sisältöjä muuttuvassa sote-ympäristössä, kykyä toimia asiantuntijana erilaisissa verkostoissa, hyviä vuorovaikutustaitoja sekä hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista osaamista. Valmius kohdata vaikeissakin elämäntilanteissa olevia ihmisiä asiakastyössä on välttämätöntä.

Arvostamme myös sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän tuntemusta ja kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Kouluttajakokemuksesta ja suoritetusta tuomioistuinharjoittelusta on tehtävässä hyötyä.

Tarjoamme sinulle viihtyisän, joustavan ja avoimen työyhteisön sekä merkityksellisen työn, jossa on mahdollista edistää yhteiskuntamme heikoimmassa asemassa olevien tilannetta. Panostamme työn jatkuvaan kehittämiseen, työntekijöidemme hyvinvointiin ja osaamisen vahvistamiseen.

Odotamme hakemuksia palkkatoivomuksineen ja ansioluetteloineen 22.4.2018 mennessä tämän linkin kautta.

Päihdeasiamies valitaan toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 1.6.2018 alkaen tai sopimuksen mukaan. Palkka määräytyy sopimuksen mukaan ja työehdot sosiaalialan järjestöjä koskevan työehtosopimuksen mukaisesti. Työsopimuksessa noudatetaan neljän kuukauden koeaikaa. EHYT ry on savuton työpaikka. Toiminta rahoitetaan sosiaali- ja terveysministeriön jakamilla Veikkauksen tuotoilla.

Lisätietoja:

Päihdeasiamies Marjo Tervo, marjo.tervo(at)ehyt.fi, p. 050 435 7520 (ei tavoitettavissa 3.-9.4.)

Osastopäällikkö Antti Hytti, antti.hytti(at)ehyt.fi, p. 040 779 1387

 

Päihdeasiamies toimii osana Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n organisaatiota. EHYT ry toimii koko maassa ja koko väestön parissa terveiden elämäntapojen edistämiseksi. Alkoholiin, tupakkaan ja huumeisiin liittyvän ehkäisevän työn ohella EHYT ry ehkäisee pelaamisesta syntyviä haittoja. Lisätietoja www.paihdeasiamies.fi ja www.ehyt.fi.

 

Kuva: 

Tutkimusraportti: Työpaikan päihdeohjelma voi kannattaa taloudellisesti

Raportissa tehty esimerkkilaskelma kertoo, että jos 1000 hengen organisaatio sijoittaa yhden euron vaikuttaakseen työntekijöidensä alkoholinkäyttöön, niin sen voi realistisesti olettaa tuottavan työnantajalle 1­-2 euroa.  Summa koostuu muun muassa parantuneesta tuottavuudesta ja vähentyneistä sairaspoissaoloista. Saman suuruusluokan arvioon on päädytty myös muussa hyvinvointi-investointien hyötyjä käsitelleessä kirjallisuudessa.

suomi

EHYT on julkaissut uuden ehkäisevän päihdetyön kampanjointioppaan

Ehkäisevän päihdetyön kampanjoiden kautta pyritään lisäämään ihmisten tietoutta päihdehaitoista, vähentämään päihde- ja pelihaittoja sekä edistämään terveitä elintapoja. Kampanjoiden kohderyhmänä ovat niin yksittäiset henkilöt kuin suuri yleisö ja päättäjät. Mikä tahansa toimija tai kuka tahansa yksityishenkilö voi toimia ehkäisevän päihdetyön kampanjoiden parissa, kunhan toiminta on asianmukaista.

suomi

Nuoret kannabiksen käyttäjät mukaan uuteen hankkeeseen

Kannabisinterventio nuorille kannabiksen käyttäjille -hanke
Kannabisinterventio nuorille kannabiksen käyttäjille -hankkeessa työskentelee Tuija Auvinen (EHYT ry), projektipäällikkö Kim Kannussaari (EHYT ry), Karin Rantala (EHYT ry), Pasi Vastamäki (YAD ry), Riikka Pulkkinen (YAD ry) ja Maria Hatvala (YAD ry).
suomi

Älä häpeä, hae apua!

Tänä päivänä todella monella suomalaisella on vaikeuksia rahan kanssa. Noin 373 000 suomalaisella on maksuhäiriömerkintä eli luottotiedot ovat menneet. Osa ylivelkaantuneista on päätynyt tilanteeseensa liiallisen rahapelaamisen vuoksi. Mitä pahemmaksi pelaamisen ongelmat menevät, sitä hankalammaksi velkakierre niihin liittyen syvenee. Omaa toimintaa ja itseä soimataan ja moititaan. Häpeä tilanteesta estää kertomasta kenellekään ja vaikeuttaa myös avunhakemista.

Tekisikö järjestömme mobiilisovelluksen? – 5 vinkkiä kehitystyöhön

Projektissa edettiin kokeilevan kehittämisen periaatteella. Sovelluksen tekemisessä tuli vastaan monta kysymystä, joita emme edes osanneet ajatella ideointivaiheessa. Keräsin siksi viisi kysymystä, joita mielestäni kannattaa miettiä ja jotka toivottavasti auttavat myös muita sovelluksen suunnittelussa.

1. Miksi teemme sovelluksen ja kenelle?

Sivut

Tilaa syöte EHYT ry RSS