Olet täällä

Alkoholilain seuraukset arvaamattomat

Vielä eilen eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta esitti, että alkoholijuomien vähittäismyyntilupaa koskevaa enimmäisprosenttiyksikköä ei nostettaisi, vaan se pysyisi 4,7 tilavuusprosentissa. Valiokunta nojasi mietinnössään asiantuntijakuulemisiin ja katsoi, että enimmäistilavuusprosentin nosto vaikuttaisi ratkaisevasti alkoholin saatavuuteen ja kulutuksen kasvuun.

Kulutuksen siirtymisen vahvempiin juomiin on arvioitu vaikuttavan merkittävästi kansanterveyteen ja kansantalouteen, vaikka kyseessä onkin vain vajaa prosenttiyksikkö.

suomi

Yritysjohtajat alkoholipolitiikasta: haittojen vähentäminen tärkeämpää kuin saatavuuden vapauttaminen

Alkoholi on merkittävä ongelma suomalaisilla työpaikoilla, OECD:n arvion mukaan se aiheuttaa Suomessa vuosittain noin kahden miljardin euron tuotannon menetykset. Tämä näkyy myös yritysjohtajien vastauksissa, joiden mukaan yli kolmasosalla työpaikoista on päihteidenkäyttöön liittyviä sairauspoissaoloja tai selkeitä päihdeongelmia. Päihteiden aiheuttamaa työkyvyttömyyttä on esiintynyt yli neljäsosassa vastaajien työpaikoista. 
suomi

Humala ja liukas keli vievät jalat alta

Taas on se aika vuodesta, kun pohjoinen ulottuvuus koettelee tasapainoamme. Jalankulkijoiden liukastumiset ovat Suomessa merkittävä kansanterveydellinen ja -taloudellinen ongelma. THL:n mukaan talvikuukausina sattuu 15 000–22 000 liukastumistapaturmaa, joista noin 40 prosenttia vaatii lääkärissä käyntiä ja sairaalahoitoa. VTT on aikoinaan laskenut, että liukastumistapaturmien hoitokustannuksista, sairauslomapäivistä ja hyvinvoinnin menetyksestä aiheutuu vuosittain jopa 2,4 miljardin kulut.

Hae projektipäälliköksi uuteen nikotiinihankkeeseen

Uuden nikotiinihankkeen tavoiteena on ehkäistä ja vähentää nikotiinituotteiden (erityisesti nuuskan) käyttöä sekä puuttua nuuskan välittämiseen. Hankkeessa käytetään työmenetelmänä sosiaalista markkinointia. Projektipäällikkö vastaa hankkeen läpiviemisestä (mm. budjetin seuranta, hankkeen viestintä ja raportointi rahoittajalle) hankesuunnitelman mukaisesti ja osaavan asiantuntijaryhmän tuella.

suomi

Laki selkeyttäisi vapaaehtoistoimintaa

Aloitit Kansalaisareenan toiminnanjohtajana lokakuussa. Mitkä asiat ovat päällimmäisinä työpöydällä?

Ensi töikseni pääsin lokakuussa kansainvälisen vertaistuen päivän viettoon. Joulukuun alussa nimetään vuoden vapaaehtoinen ja järjestetään vapaaehtoistoiminnan messut. Lisäksi käynnistämme järjestön uuden strategian valmistelun.

suomi

Murusista Tipattomaan tammikuuhun – Monipuolista vapaaehtoistoimintaa

Vapaaehtoisuuden moniamuotoja

EHYTin juuret ovat vapaaehtoistoiminnassa, toteaa osastopäällikkö Jiri Sironen.

 ”Alkujaan vapaaehtoiset kansalaisjärjestöt ovat perustaneet liittoja, joiden työn jatkaja EHYT on – Ovathan vapaaehtoiset kansalaisjärjestöt alun perin perustaneet EHYTin.”

Vapaaehtoistoiminnalla, sekä jäsenyhdistyksissä että EHYTin omissa toiminnoissa, edistetään ehkäisevää päihdetyötä. Strategisena linjauksena on yhdistää EHYTin asiantuntijoiden osaaminen ja vapaaehtoisten voima.

suomi

Ulos kuplasta – Olavi Uusivirta ei halua ajatella, että meillä olisi kaikki hyvin

Asunnottomien yö Helsingissä 2017

Eräänä lokakuisena päivänä Olavi Uusivirran piti mennä syömään ravintolaan kahden lukioaikaisen ystävänsä kanssa. Se oli ollut perinteinen tapa jo vuosien ajan.

Toinen ystävistä ehdotti kuitenkin, voitaisiinko rahat tällä kertaa lahjoittaa hyväntekeväisyyteen ja tehdä jotain muuta yhdessä. Kaverukset päätyivät Asunnottomien yön soihtukulkueeseen.

suomi

Vapaaehtoistyön johtaja on motivaation asiantuntija

Miksikö? Minulla on vakaa usko siihen, että missään ei opi johtamisesta niin hyvin kuin vapaaehtoistyössä.

Vapaaehtoistyöhön jokainen osallistuu omasta vapaasta tahdostaan, ja vapaaehtoistyön voi aina halutessaan lopettaa. Niinpä vapaaehtoisten kanssa toimiessaan oppii parhaiten, mitkä asiat saavat ihmiset sitoutumaan vuosikymmeniksi tai toisaalta löytämään tiensä sankoin joukoin johonkin toimintaan. Joku on sanonutkin, että nykyään ei ole mitään muuta johtamista kuin vapaaehtoistyön johtamista, niin paljon siitä voi ottaa oppia kaikkiin ympäristöihin.

Sivut

Tilaa syöte EHYT ry RSS