Olet täällä

EHYT: Alkoholipolitiikka on ensi sijassa kansallinen asia

Mikäli 5,5-prosenttia ylittävien juomien etämyynti alkoholimonopolin ohi sallittaisiin toisista EU-jäsenvaltioista niin tulisi se sallituksi myös kotimaisille toimijoille. Valtion alkoholimonopolin ohittava etämyynti muista EU-jäsenvaltioista merkitsisi käytännössä monopolin hävittämistä. Tällöin alkoholimarkkinat vapautuisivat myös väkevien alkoholijuomien osalta.

Tuoreimpien kyselytutkimusten mukaan suomalaisista 85 prosenttia vastustaa väkevien alkoholijuomien myynnin vapauttamista (Alkoholipoliittiset mielipiteet 2018).

suomi

Nina Karlsson on aloittanut EHYTin kehittämispäällikön tehtävässä

Nina Karlsson haluaa kehittää uudessa tehtävässään niin ehkäisevää päihdetyötä kuin myös vaikuttamistyötä. Lähivuosina on odotettavissa merkittäviä muutoksia sosiaali- ja terveyspalvelujen rakenteisiin. Lisäksi seurataan jo toteutettujen muutosten vaikutuksia esimerkiksi alkoholin kulutukseen, alkoholihaittoihin ja päihdehoitoon. Karlsson katsoo, että on toimittava ennakoivasti ja kansanterveyslinjaa edistäen vaikuttamisen ja päätöksenteon keskeisillä areenoilla.

suomi

BUENOa toimintaa nuorille!

EHYT BUENO

”Kun puhumme BUENOsta, puhumme kaikesta nuorille suuntaamastamme työstä. Se pitää sisällään nuorten kohtaamisen niin kouluissa kuin sosiaalisessa mediassa. Uuden brändin ansiosta voimme palvella nuoria entistä paremmin, ja nuori löytää itseään kiinnostavia juttuja helpommin”, kertoo Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n Nuoret-osaston päällikkö Ilmo Jokinen.

suomi

EHYT söker utbildare till skolor och läroanstalter!

Body: 

Föreningen Förebyggande rusmedelsarbete EHYT rf ordnar rusmedelsfostran för barn och unga, deras föräldrar samt skolpersonal omkring i Finland både på finska och svenska. Nu skulle vi behöva flera tvåspråkiga utbildare till vårt nätverk. Tycker du det skulle låta intressant att åka runt till skolor och prata om rusmedel? Då kan du vara den vi söker!

Vi söker ständigt efter utbildare till Hubu®-metoden och Rusfenomenet-lektionerna som kan arbeta på både svenska och finska.

Utbildarna håller självständigt Hubu-lektioner om rusmedel för elever i högstadiet. Lektionerna är interaktiva och bygger på diskussion. Hubu-metoden inkluderar även en föräldrakväll och personalträff. Jobbet passar bra studeranden eller personer med en flexibel tidtabell som kan jobba både dag- och kvällstid. Utbildarna skall också vara beredda att resa runt till skolor och därmed kan arbetsdagarna ibland bli långa.

Rusfenomenet-lektionerna stöder andra stadiets målsättningar i rusmedelsfostran. Lektionerna fördjupar sig i finsk rusmedelsanvändning från ett socialt-, kulturellt- och samhällsperspektiv. De här ämnena diskuteras i studerandegrupper. Jobbet passar bra studeranden eller personer med en flexibel tidtabell som kan jobba dagtid. Mer information på www.ehyt.fi/sv

Utbildningarna är uppdrag. Mängden jobb som erbjuds varierar under skolåret och jobberbjudanden kan komma på kort varsel.

Vi söker främst utbildare till Nyland, Åbo och Österbotten

Av utbildarna förväntar vi oss:

  • erfarenhet av att utbilda, leda grupper och tala inför publik
  • erfarenhet av att jobba med barn och unga
  • utmärkta sociala färdigheter i växelverkan och förmåga att fungera i krävande gruppsituationer
  • möjlighet att arbeta vardagar mellan kl. 8-15 och vid behov kvällstid (föräldramöten)
  • goda it-färdigheter
  • utmärkta kunskaper i svenska
  •  intresse för förebyggande (rusmedels)arbete och rusmedelsfrågor
  •  tvåspråkighet; att kunna hålla utbildningar även på finska är en fördel  

För utbildningarna betalas arvode som motsvarar vikarierande lärarens arvode. Ansökan är tillsvidare öppen!

De personer som väljs till utbildare och därmed kommer att jobba med minderåriga skall uppvisa ett straffregisterutdrag enligt 6 § 2 mom. i straffregisterlagen (505/2002). EHYT rf är en rökfri arbetsplats.

Om du är intresserad av att fungera som utbildare kontakta:

Utbildningsplanerare Katarina Rehnström, katarina.rehnstrom@ehyt.fi, tel. 050 408 1725.

.

Kuva: 

Asunnottomien yötä vietettiin 41 paikkakunnalla

as yö Turun tori

Asunnottomien yön tapahtumia järjestettiin yhteensä 41 paikkakunnalla. Asunnottomien yö järjestetään vuosittain YK:n kansainvälisenä päivänä köyhyyden poistamiseksi. Tänä vuonna teemana oli Palvelujen saatavuus.  Perustuslain mukaan palveluiden tulee olla yhdenvertaisesti kaikkien saatavilla. Kuitenkin tilanne on nyt se, että henkilöt, jotka palveluita eniten tarvitsisivat, eivät niitä välttämättä saa.

Tänä aamuna Elokoloissa on vietetty Asunnottomien yön jatkoja maksuttoman aamupuuron ja kahvin merkeissä. Lisäksi on jaettu edelliseltä illalta ylijääneitä lapasia ja villasukkia. 

suomi

Vapaaehtoiset kutoivat ennätysmäärän lapasia

"Tämä yllätti minut täysin. On ollut upea huomata, kuinka lahjoittajat ovat halunneet auttaa ja ovat osallistuneet keräykseen suurella sydämellä. Olen todella kiitollinen kaikille osallistuneille", sanoo EHYTin kampanjakoordinaattori Marjo Rinne. 

Lapasten keräyspisteitä perustettiin elokuun alusta alkaen, lopulta niitä oli 44 paikkakunnalla yhteensä lähes 90:tä. Lapasten lisäksi osa lahjoittajista on tuonut villasukkia, kaulaliinoja, pipoja ja säärystimiä.

suomi

Järjestöt Asunnottomien yönä: Asunnottomuuden hoito ja ennaltaehkäisy vaativat toimivia sosiaali- ja terveyspalveluita

asunnottomien yö kädet

Perustuslain mukaan palveluiden tulee olla yhdenvertaisesti kaikkien saatavilla. Tällä hetkellä palveluiden saatavuudessa ja saavutettavuudessa on puutteita, jotka johtavat siihen, että henkilöt, jotka tarvitsisivat palveluita, eivät niitä välttämättä saa.

– Ihmiset ovat eriarvoisessa tilanteessa, koska apua saavat nyt he, joilla on voimavaroja hoitaa asioitaan ja he, jotka ovat valmiita ottamaan sitä apua, mitä heille tarjotaan. Se ei ole välttämättä sitä, mitä he oikeasti pyytävät ja tarvitsevat, Suomen Setlementtiliiton toimitusjohtaja Pentti Lemmetyinen toteaa.

suomi

Lämpöä asunnottomille

Kampanjan vetäjänä on ollut upea huomata, miten yksityishenkilöt, järjestöt, yritykset ja muunlaiset toimijat ovat lähteneet keräykseen suurella sydämellä mukaan. Sisälläni on läikähtänyt lämmin ilo joka kerta, kun olen avannut lahjoituspaketin, jutellut keräyksestä kiinnostuneiden henkilöiden kanssa tai katsellut lahjoittajien lähettämiä kuvia lapas- ja villasukkakasoista.

Auta asunnotonta – lahjoita lapaset

Keräys järjestettiin ensimmäisen kerran viime vuonna, jolloin keräykseen saapui noin 3000 lapas- ja villasukkaparia, kaulaliinaa ja pipoa.  Osallistujia on tänä vuonna huomattavasti enemmän ja keräyspisteitäkin on yli tuplamäärä.

"Innostus on ollut suurta ja yhteydenottoja keräyksen tiimoilta on tullut paljon. Suomessa on noin 7500 asunnotonta ja olisikin hienoa, jos saisimme tänä vuonna kerättyä kaikille lapaset tai villasukat", sanoo EHYTin kampanjakoordinaattori Marjo Rinne.

suomi
Tags: 
asunnottomuus

Sivut

Tilaa syöte EHYT ry RSS
X