Olet täällä

Mikä on alkoholin todellinen työllistämisvaikutus Suomessa?

Uutta alkoholilakia ja erityisesti siihen liittyvää ruokakaupoissa myytävän alkoholin prosenttirajan korottamista on perusteltu työllistämisvaikutuksilla. Hallituksen lakiesityksen vaikutusarvion mukaan alkoholin positiiviset työllistämisvaikutukset tuntuvat kuitenkin olevan varsin kyseenalaisia. Tämä sama käy ilmi myös lakiprosessiin liittyvästä lausuntokierroksesta.

Lausunnoista selviää, että alkoholi työllistää elinkeinoalaa. Valitettavasti alkoholin työllistävä vaikutus ilmenee myös ikävällä tavalla. Alkoholi työllistää joka päivä poliiseja, sairaanhoitajia, palomiehiä, sosiaalityöntekijöitä, lastensuojelua, vartijoita ja monta muut ammattiryhmää.

Uusi alkoholilaki työllistää, mutta ei ihan sillä tavalla kuin toivoisimme. Jotta työllistämisvaikutuksista voidaan keskustella kunnolla, olisi tärkeää nähdä koko kuva.
Uuden alkoholilain kielteisiin työllisyysvaikutuksiin voidaan vaikuttaa. Valtaosa kielteisistä työllistämisvaikutuksista liittyy kahteen asiaan: ruokakaupoissa myytävän alkoholin prosenttirajan nostamiseen ja näiden juomien valmistustavan vapauttamiseen. Lakiesityksen kahta kohtaa muuttamalla suurin osa kielteisistä vaikutuksista voidaan estää.

EHYT ry haluaa tuoda laajasti keskusteluun eri toimijoiden näkemyksiä alkoholin työllistävästä vaikutuksesta.

#alkoholityöllistää #alkoholilaki

Alkoholin työllistävistä vaikutuksista keskusteltiin Twitterissä 14.-15.11.2017

Lue koonti #alkoholityöllistää -keskustelusta >>

 

 

#alkoholityöllistää -kampanja toteutettiin myös 25.4.-29.4.2016.

Lue koonti Twitterissä käydystä keskustelusta. >>

Juomalla Suomi nousuun?

Katso video: https://youtu.be/n4kgI-wbkbo

 
X