Olet täällä

Kampanjat

Tipaton tammikuu

Tipaton tammikuu on vakiintunut suomalainen perinne, joka on tiettävästi järjestetty ensimmäisen kerran jo vuonna 1942. Noin joka viides alkoholia käyttävistä aikuisista viettää Tipatonta. Tipaton haastaa sekä yksilöitä että yhteisöjä miettimään omia tottumuksiaan sekä toimintatapojaan. Yksi mukava tapa promota kampanjaa on perustaa alkoholiton pop up -drinkkibaari. Tipattoman taustalla on Ehkäisevän päihdetyön verkosto ja sitä koordinoi EHYT ry.

www.tipaton.fi

http://www.ept-verkosto.fi/tipaton-materiaalit

 

Savuton Suomi -päivä

Savuton Suomi -päivä on Savuton Suomi 2030 -verkoston koordinoima teemapäivä, jota on järjestetty vuodesta 2016 lähtien. Teemapäivänä järjestetään erilaisia tapahtumia, tempauksia ja seminaareja sekä viestitään aktiivisesti nikotiinituotteiden haitoista. Päivää vietetään 31.5. Savuton Suomi 2030 -verkostoon kuuluu EHYTin lisäksi 16 muuta toimijaa.

www.savutonsuomi.fi

 

Selvin päin kesään

Selvin päin kesään -kampanjan tavoitteena on kannustaa nuoria päihteettömään juhlintaan ja elämäntapaan. Erityisesti koulujen kesälomien alkuun painottuva kampanja haastaa myös nuorten vanhempia takaamaan päihteetön elämä nuorille. Kampanjan taustalla on EHYT ja 18 muuta toimijaa. Kampanjaa koordinoi Raittiuden Ystävät ry.

www.selvinpainkesaan.fi

 

Asunnottomien yö

Asunnottomien yötä vietetään vuosittain 17.10. YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä.  Asunnottomien yö on yksi suurimmista sosiaali- ja terveysalan vuosittaisista mielenilmauksista, jolloin monessa kaupungissa järjestetään tapahtumia. Asunnottomien yötä koordinoi Asunnottomien yö -kansalaisliike, joka tukee jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon ja omaan kotiin. EHYTillä on iso rooli kampanjan järjestämisessä.

Tarkempiin Asunnottomien yön tapahtuman järjestämisen ohjeisiin voi tutustua osoitteessa www.ehyt.fi/asunnottomien-yon-tapahtuman-jarjestaminen

www.asunnottomienyo.fi

 

Kansallinen pelipäivä ja -viikko

Kansallista peliviikkoa vietetään vuosittain loka-marraskuussa. Kansallisen peliviikon eli pelikasvatuksen teemaviikon tavoitteena on rakentaa positiivista pelikulttuuria ja vähentää pelaamiseen ja pelaajiin liittyviä ennakkoluuloja. Peliviikolla järjestetään luentoja ja työpajoja sekä mahdollisuuksia pelata mm. lauta-, rooli-, konsoli-, mobiili- ja tietokonepelejä. Kampanjan taustalla on Pelikasvattajien verkosto, jossa EHYT on mukana ja sitä koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.

www.pelipaiva.fi

 

Ehkäisevän päihdetyön viikko

Ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään vuosittain marraskuun alussa, viikolla 45. Viikon tavoitteena on vähentää päihdehaittoja, lisätä päihteisiin liittyvää tietoutta, edistää päihteettömiä elintapoja ja edistää päihdeongelmista kärsivien kansalaisten oikeuksia. Kampanjan aikana erilaiset tahot viestivät ehkäisevän päihdetyön merkityksestä ja järjestävät ihmisiä ja mediaa aktivoivia tapahtumia. Ehkäisevän päihdetyön viikkoa koordinoi Ehkäisevän päihdetyön verkosto EHYT ry:n ja Suomen Punaisen Ristin vetämänä.

www.ept-verkosto.fi/ept-viikko

http://www.ept-verkosto.fi/kampanjamateriaali-2016

 

Anna lapselle raitis joulu

Anna lapselle raitis joulu on Raittiuden Ystävät ry:n koordinoima jokavuotinen kampanja, johon kuuluu mm. juliste ja mediaviestintää. Kampanjan tavoitteena on saada lasten vanhemmat miettimään alkoholin kulutustaan ja turvaamaan lapsille päihteetön ja raitis joulu. EHYT on yksi 34:sta kampanjan taustalla vaikuttavasta toimijasta.

www.annalapselleraitisjoulu.fi