Olet täällä

Nuoret

Digipelaaminen

Pelipäiväkirja on verkkopalvelu oman digipelaamisen tarkasteluun ja hallintaan. Palvelussa voit esimerkiksi pitää kirjaa peleihin käyttämästäsi ajasta, asettaa itsellesi rajoja pelaamisen suhteen tai laatia suunnitelman pelaamisen vähentämiseksi. Pelipäiväkirja kokoaa säännöllisesti raportin antamistasi tiedoista ja tekee niiden pohjalta suosituksia joiden avulla voit päästä tavoitteeseesi. Tubettaja Herbalisti on tuottanut Pelipäiväkirjalle mainosvideon.

Pelikasvattajan käsikirja (pdf) on tarkoitettu avuksi kaikenlaisille pelikasvattajille. Sen kohderyhmänä ovat niin vanhemmat, koulut, kirjastot, nuorisotoimet kuin muutkin tahot, jotka kohtaavat lapsia, nuoria ja aikuisia, jotka pelaavat. Kirjan tarkoituksena on antaa asiantuntevaa, tutkimukseen ja kokemukseen pohjautuvaa tietoa siitä, mistä pelaamisessa ja siihen liittyvissä ilmiöissä on kyse.

Päihdeilmiö-video

 
EHYT ry:n ja Tussitaikureiden tuottama Päihdeilmiö-video on saanut tuekseen keskustelukysymykset. Kysymykset ja tehtävät auttavat keskustelun alkuun ja ohjaavat pohtimaan ilmiötä monipuolisesti. 

Video ja keskustelukysymykset ovat vapaasti käytettävissä. Päihdeilmiö-video on tuotettu avaamaan keskustelu esimerkiksi koulun päihdekasvatustunnilla, mutta se soveltuu tueksi hyvin erilaisiin päihdekeskusteluihin niin nuorten kuin aikuisten parissa.

Videosta on tuotettu suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset versiot, jotka löytyvät EHYT ry:n YouTube-kanavalta: suomenkielinen Päihdeilmiö , ruotsinkielinen Rusfenomenet ja englanninkielinen The Phenomenom of Intoxicating Substances.

Mikä Päihdeilmiö?

Video pyrkii nimensä mukaisesti perkaamaan koko päihteisiin liittyvää ilmiötä. Suurennuslasin alle joutuvat niin päihteiden aiheuttamat haitat, sääntely kuin päihteiden sosiaalinen puoli. Videolla käsitellään muun muassa seuraavia teemoja: Kuka keksi päihteet? Ovatko ne tie turmioon? Miksi ihmiset ylipäätään haluavat päihtyä? Miten eri puolilla maailmaa suhtaudutaan eri päihteisiin? 

 

 

Tositietoa esitteet

Lataa Tositietoa alkoholista -esite tai tilaa painettuna kaupastamme.

Ota käyttöön Tositietoa alkoholista -PowerPoint-esitys.

Lataa Tositietoa kannabiksesta -esite tai tilaa painettuna kaupastamme.

 

Ota käyttöön Tositietoa kannabiksesta -PowerPoint-esitys.

Lataa Tositietoa tupakasta -esite tai tilaa painettuna kaupastamme.

 

Ota käyttöön Tositietoa tupakasta -PowerPoint-esitys.

Lataa Tositietoa nuuskasta -esite tai tilaa painettuna kaupastamme.

Ota käyttöön Tositietoa nuuskasta -PowerPoint-esitys.

 
X