Olet täällä

Nuorisotyö

Nuorisotyö on ehkäisevää päihdetyötä. Olemme keränneet työsi tueksi EHYTin lyhyitä koulutuksia ja käytännönläheisiä materiaaleja. Ota yhteyttä jos innostut tai haluat kysyä lisää.

KOULUTUKSET

Miten puhua kannabiksesta tarjoaa kattavaa tietoa kannabiksesta ja sen käytöstä sekä aiheen puheeksi ottamisesta nuoren kanssa. Koulutusmallia voi hyödyntää myös oman kannabisaiheisen tilaisuuden järjestämisessä. (Kesto: 2 tuntia)

Päihdeilmiö: Miten puhua nuorten kanssa päihteistä valottaa, kuinka erilaiset yhteiskunnalliset ja kulttuuriset muutokset ovat vaikuttaneet päihteiden käyttöön Suomessa ja miten esim. sosiaaliset suhteet ja tunteet liittyvät päihteiden käyttöön. Koulutuksesta saa tukea ja vinkkejä päihdeaiheisten keskustelujen käymiseen nuorten kanssa. (Kesto: 1,5 tuntia)

Pelitaitoa ammattilaisille tarjoaa ajankohtaista tietoa ja työvälineitä lasten ja nuorten digitaalisen pelaamisen käsittelyyn. Koulutuksen teemoja ovat lasten ja nuorten pelaaminen, pelikulttuurit, pelikasvatus sekä pelien haitat ja niiden ehkäisy. Sisältää materiaalipaketin.(Kesto: 2-4 tuntia)

Osaajakoulutus toimii ammattilaisten osaamisen vahvistajana ja tuottaa valmiuksia käyttää EHYTin erilaisia ehjäisevän päihdetyön ja pelikasvatuksen menetelmiä osana nuorisotyötä. (Kesto: 1 päivä)

TYÖYHTEISÖILLE TARJOAMME

Puheeksiottokoulutus on suunnattu työllistämistä, kuntouttavaa työtoimintaa tai työpajatoimintaa toteuttaville työyhteisölle. Koulutus käsittelee työyhteisön pelisääntöjen asettamista päihdekysymyksissä sekä päihdehaittojen puheeksiottamista. (Kesto: 2-3 tuntia)

Huugo-päihdeohjelma on työyhteisön ohjeistus, jonka avulla voidaan ennaltaehkäistä ja puuttua päihdeongelmiin. Katso lisää: huugo.fi.

Lisätiedot:

Ilmo Jokinen
050 407 7188

 

 

 

 
X