Olet täällä

Pelaaminen

Raha- ja digipelihaittojen (tietokone-, konsoli ja mobiilipelaaminen) ehkäiseminen on osa ehkäisevää päihdetyötä, koska myös liiallinen pelaaminen voi aiheuttaa haittoja ja riippuvuutta. Lisäksi peliongelmien hoito tapahtuu useimmiten päihdehuollon piirissä. Pelaamisesta voi aiheutua sosiaalisia, terveydellisiä ja taloudellisia haittoja pelaajalle itselleen, lähiyhteisölle ja koko yhteiskunnalle. Edistämme korkeatasoista ja kansainväliseen tutkittuun tietoon sekä kokemukseen perustuvaa yhteiskunnallista keskustelua peliasioissa. Kannustamme pelaamisen kokonaisvaltaiseen ymmärrykseen, myönteiseen pelikulttuuriin sekä pelikasvatukseen. Samalla rakennamme suomalaista mallia pelaamisesta aiheutuvien haittojen ehkäisyyn.

Pelaamiseen liittyvän vaikuttamistyön lähtökohtana on, että pelaamisen haitat ja hyödyt ymmärretään ehkäisevän työn toiminnoissa laajemmin. Vahvistamme yhteisöjen arjen sujuvuutta ja pelihaitoilta suojaavia tekijöitä oppilaitoksissa ja työpaikoilla sekä erilaisissa harrastus- ja vapaa-ajan toiminnoissa esimerkiksi yhdistystoiminnassa, matalan kynnyksen kohtaamispaikoissa ja sosiaalisessa mediassa.

Pelikasvatusta ja pelihaittojen ehkäisyä tehdään digitaalisten pelien osalta yhteistyössä Pelikasvattajien verkoston kanssa lisää verkostosta ja pelikasvatuksesta www.pelikasvatus.fi

Lue lisää digi- rahapelaamisesta EHYTin pelaamisen sivuilta pelitaito.fi

 

Lisätietoja:

Aino Harvola (Digitaalinen pelaaminen)
koulutussuunnittelija
aino.harvola(a)ehyt.fi, p. 050 345 9449

Eija Pietilä (Rahapelaaminen)
asiantuntija
eija.pietila(a)ehyt.fi, p. 050 514 7658

 
X
CAPTCHA
Vahvista, että olet oikea käyttäjä, etkä botti
10 + 2 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.