Olet täällä

Periskooppi-chat goes #sekasin!

Haastamme nuorisotilanne mukaan seuraamaan Periskooppi-chattia, joka järjestetään perjantaina 27.4.2018 kello 18–20 osoitteessa ehytchat.fi.

MIKSI SEURATA CHATTIA NUORISOTILALLA?

  • Nuorilla on mielen hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä, joita he eivät kehtaa kysyä.
  • Periskooppi-chatissa mikään kysymys ei ole liian nolo.
  • Kokoontukaa yhteen ja liittykää keskusteluun julkkisten, asiantuntijoiden ja nuorten kanssa.
  • Sinun ei tarvitse hikoilla kysymysten kanssa, koska asiantuntijat ovat apunasi.
  • Klikkaa sivusto ehytchat.fi auki & heijasta se seinälle
  • Ota hyvä asento ja anna livelähetyksen siivittää keskustelua!

Nuorille suunnattu Periskooppi-chat järjestetään taas perjantaina 27.4.2018 klo 18–20. Chatissa on mukana julkkiksia, alan asiantuntijoita ja nuoria vastaamassa kiperiin kysymyksiin.

OHJELMA

18.00 #SEKASIN VAI #SOS?

Stressaako? Jännittääkö? Hirvittääkö? Ahistaako? Jokainen on joskus vähän sekasin, tuen tarpeessa, huonovointinen, itkuinen tai ei tiedä miksi tuntuu pahalta. Missä menee raja, kuuluvatko nämä tunteet asiaan, selviänkö itse vai tarvitsenko oikeasti apua?

Tubettaja Pahalapsi, toimittaja Aleksi Rantamaa sekä Sekasin-tiimistä asiantuntija Tanja Khanal pohdiskelevat keissikohtaisesti missä se kultainen raja oikein menee.

- - - - - - - - - - - - - - - -

18.35 KAVERIN PUOLESTA VAAN KYSELEN

Ihan kaverin puolesta vaan aattelin kysellä sellasta, että leviikö joskus muittenkin ihmisten kasetti? Miten ottaa ystävän kanssa mielenterveyden asiat puheeksi? Lavalla artisti F kertoo tarinansa, miltä tuntuu elää syvissä vesissä uiskentelevan läheisen kanssa, kun on valmis tekemään ihan kaiken toisen puolesta.

Mukana keskustelussa ovat Itsemurhien ehkäisykeskuksen päällikkö Marena Kukkonen, artisti F sekä toimittaja Aleksi Rantamaa.

- - - - - - - - - - - - - - - -

19.00 PSYKOOSIT TULILLE!

Mitä sitten oikeasti tapahtuu, kun kuppi on mennyt nurin? Päätyykö sitä heti suljetulle? Tässä osiossa laitetaan huhupuheille, ennakko-oletuksille ja salaliittoteorioille stoppi! Jokaisella meistä on oikeus saada apua ja siksi jaamme nyt tärppejä avunsaantiin.

Keskustelemassa syömishäiriöönsä apua saanut tubettaja Pahalapsi eli Susanne Aalto, kokemusasiantuntija Fanni-Laura Patanen ja kuraattori Greta Secka.

- - - - - - - - - - - - - - - -

19.25 MIELI KUOSISSA -skaba & keskustelu

Kenellä on vakain piirtokäsi? Kuka ei flippaa paineen alla?

YleX:n juontajapari Poikelus ja Hätönen, huippusuosittu vloggaaja Sita Salminen, Sekasin-chatin vapaaehtoinen Salla Karjalainen sekä Yeesin vapaaehtoinen Iiris Kankkunen ottavat toisistaan mittaa mielettömän tiukassa piirustusskabassa. Samalla tiputellaan kuumia vinkkejä oman pääkopan kuosissa pitämiseen!

 

MITEN OSALLISTUN CHATTIIN?

Tule perjantaina 27.4. klo 18–20 osoitteeseen www.ehytchat.fi. Voit osallistua chattiin anonyymisti esimerkiksi omalta mobiililaitteeltasi.

Ehdota nuorisotilallesi Periskooppi-kisakatsomoa! Seuraa livelähetystä yhdessä kavereiden kanssa nuorisotilan sohvalta. Voitte osallistua livekeskusteluun verkon välityksellä tai syventyä juttelemaan omalla porukalla. Ilmoittaudu mukaan sunnuntaihin 15.4. mennessä ja saat postitse keskustelumateriaalia ja näkökulmia yhteisen keskustelun tueksi. Lisäksi lähetämme popparit ja viirit tuomaan tunnelmaa chat-iltaan!

Lisätiedot ja kyselyt Minna Lehtiseltä minna(x)ehyt.fi.

       

Käytämme somessa tunnisteita #periskooppichat ja #puhusiitä

Sinulle, joka haluat tietää lisää & mainosmateriaalia:

Mainosmateriaalia tapahtuman puffaamiseen

Periskooppi-chat -lähetys, päihteet syksy 2017
Video chatista
Valokuvia kulisseista
(Facebook)

Blogipostauksia:
Periskooppi-chat virittää keskustelua ympäri Suomea
Periskooppia, päihteitä ja pusuja
MJAU! Tältä Periskooppi-chat näyttää nuoriso-ohjaajan silmin

Yhteistyössä: Suomen Mielenterveysseuran Sekasin-tiimin kanssa

 

 

 

 
X