Olet täällä

Savuton Suomi -päivää vietetään 28.elokuuta

28.08.2018
Savuton Suomi -päivää vietetään tänä vuonna elokuun viimeisellä viikolla. Päivän teemana on Savuton Suomi 2030 -verkosto 10 vuotta, joka juhlistaa verkoston ja sen jäsenten saavutuksia ja 10-vuotista yhteistyötä. Verkostossa on mukana 19 jäsentä, jotka kaikki edistävät savuttomuutta omassa toiminnassaan eri tavoin. EHYT on verkoston jäsen.

Savuton Suomi 2030 -verkoston slogan, Yhdessä savuttomuuteen, kertoo siitä, mitä verkosto tekee: edistää yhteistyössä tupakattomuutta ja nikotiinittomuutta. Toiminnalla tuetaan tupakkalain tavoitetta, joka on tupakka- ja nikotiinituotteiden käytön loppuminen vuoteen 2030 mennessä.

Verkoston toimijat ovat yhdessä saaneet paljon aikaan savuttomuuden edistämiseksi. Suomessa on nykyään muun muassa savuttomat työpaikat ja ravintolat, savuton julkinen liikenne, mahdollisuus savuttomiin parvekkeisiin ja lapsilla oikeus matkustaa savuttomissa henkilöautoissa.

Savuton Suomi -teemapäivää vietetään nyt kolmannen kerran. EHYT juhlisti teemapäivää järjestämällä työntekijöilleen aamupalanyyttärit keskus- ja aluetoimistoillaan. Nyyttäreiden teemana oli sadonkorjuu ja jokainen osallistuja toi jotakin syötävää.

"Tarjolla oli toinen toistaan herkullisempia satokauden luomuksia, jotka todella toivat kaikille juhlamielen", kertoo kampanjakoordinaattori Marjo Rinne.

 
X
CAPTCHA
Vahvista, että olet oikea käyttäjä, etkä botti
7 + 7 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.