Olet täällä

SELVIS

 

SELVIS-hankkeessa (2018-2021) kehitetään itsenäistyville kehitysvammaisille nuorille kohdennettua ennalta ehkäisevää päihde- ja pelikasvatustyötä. Tarkoituksena on luoda ehkäisevän päihde- ja pelikasvatustyön selkokielinen toimintamenetelmä, rakentaa tukiverkostoja nuorten päihde- ja pelikysymysten käsittelyn tueksi ja vahvistaa erityisoppilaitosten ja nuorten toimintaympäristöissä toimivien ammattilaisten osaamista ehkäisevässä päihde- ja pelikasvatuksessa.

Kehittämistyötä tehdään yhdessä kehitysvammaisten nuorten ja heidän parissaan toimivien ammattilaisten kanssa. Hanke on valtakunnallinen. EHYT ry toteuttaa hankkeen yhteistyössä Kehitysvammaliiton kanssa. SELVIS-hanke on osa Arvokas- eriarvoisuuden vähentämisen avustusohjelmaa, jota koordinoi Setlementtiliitto. Hanketta tuetaan Veikkauksen tuotoilla.

Syksyllä 2018 SELVIS-hankkeessa rakennetaan nuorista koostuvia kehittämisryhmiä. Kehittämisryhmät ideoivat, testaavat ja kehittävät ehkäisevän päihde- ja pelikasvatuksen menetelmiä. Tavoitteena on saada nuorilta kokemustietoa menetelmien toimivuudesta kehitysvammaisilla nuorilla ja kehittämisehdotuksia selkokielisen päihde- ja pelikasvatusmallin rakentamiseen. Ensimmäiset kehittämisryhmät aloittavat toimintansa tammikuussa 2019.

Lisätietoja hankkeesta:

Projektipäällikkö Taava Lankinen, taava.lankinen(a)ehyt.fi, p. 050 470 2047

Projektiasiantuntija Liisa Jokela, liisa.jokela(a)kvl.fi, p. 050 592 8505

 

 
X