Olet täällä

Toiminnan taustaa

EHYT ry perustettiin 1.6.2011, jolloin Elämäntapaliitto ry, Terveys-Hälsan ry ja Elämä On Parasta Huumetta ry allekirjoittivat sopimuksen toimintansa yhdistämisestä. Toiminta alkoi 1.1.2012. Liittojen hallinnot käsittelivät yhdistymistä ensimmäisen kerran vuoden 2010 alkupuoliskolla.

Ehkäisevän päihdetyön alueella toimii huomattava määrä kansalaisjärjestöjä, joiden toiminta ja toimintamuodot ovat osittain päällekkäisiä, osittain lomittaisia.  Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:ksi yhdistyneillä järjestöillä on kaikilla vankka kokemus ehkäisevän päihdetyön parista, mutta niillä on myös selvästi toisiaan täydentäviä painotuksia.  

Yhdistymisen taustalla oli tarve perustaa yhteiskunnallisesti vaikuttavampi organisaatio. Yhdistymisellä haluttiin myös vastata toimintaympäristön muutokseen, tehostaa kokonaistaloutta, vahvistaa alue- ja perusjärjestötoimintaa sekä kaiken kaikkiaan tehdä entistä vaikuttavampaa ehkäisevää päihdetyötä.

Lisätietoa EHYT ry:n yhdistymisestä löytyy raportista: Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n yhdistymisen raportointi ja arviointi. (PDF)

 
X