Olet täällä

Vill du arbeta med ungdomar i skolor?

EHYT ordnar rusmedelsfostran för barn och unga, deras föräldrar samt skolpersonal omkring i Finland på finska, svenska och engelska. Tycker du det skulle låta intressant att åka runt till skolor och prata om rusmedel och välmående med ungdomar? Då kan du vara den vi söker! 

 
Vi söker svenskspråkiga utbildare som kan arbeta i Västra Nyland och Egentliga Finland och finskspråkiga utbildare till Kokkola, Uleåborg, Jyväskylä, Savonlinna och Joensuu. 

Utbildaren håller interaktiva Hubu®-lektioner i grundskolan, samt lektioner i Rusfenomenet i gymnasier och yrkesinrikitade läroanstalter. Läs mer på ehyt.fi/sv. Hubu®-lektionerna är interaktiva diskuterande lektioner för ungdomar på högstadiet. Hubu®-metoden inkluderar även en föräldrakväll och personalträff. Rusfenomenet-lektionen granskas finsk rusmedelsanvändning ur ett socialhistoriskt- och kulturellt perspektiv och ämnet diskuteras i grupp. Utbildaren i Rusfenomenet är ansvarig för att hålla lektionerna i olika gymnasier och yrkesinriktade läroanstalter. 

Jobbet passar bra studerande eller personer med en flexibel tidtabell som kan jobba både dag- och kvällstid. Utbildaren bör också vara beredd att resa runt till skolor och därmed kan arbetsdagarna ibland bli långa. 

Av utbildarna förväntar vi oss: 

  • erfarenhet av att jobba med grupper av ungdomar och intresse för att diskutera om b.la. rusmedelsfrågor  
  •  sociala färdigheter och förmåga att fungera även i krävande gruppsituationer 
  • erfarenhet av att undervisa eller utbilda 
  • möjlighet att arbeta vardagar mellan kl. 8-15 
  • beredskap att resa till olika skolor i närheten av den kommun där utbildaren är bosatt 
  •  kännedom av skolvärlden 

Som fördel ser vi: 

  • färdighet att utbilda på både svenska och finska, men det är inget krav 
  • möjlighet till bil underlättar arbetet som utbildare 

Arbetet är i form av kortjobb. Mängden jobb som erbjuds varierar under skolåret och jobberbjudanden kan komma på kort varsel. För utbildningarna betalas arvode som motsvarar vikarierande lärarens lön. T.ex. 25€/ 60 minuters lektion. Arbetet börjar i februari 2020. De personer som väljs kommer att jobba med minderåriga och skall därmed uppvisa ett straffregisterutdrag enligt 6 § 2 mom. i straffregisterlagen (505/2002). 

Här kan du läsa om arbetet som utbildare (på finska) 
 
För att kunna hålla lektioner i rusmedelsfostran bör utbildaren delta i en två dagars utbildning som ordnas i Helsingfors den 29.-30.1.2020 samt i en webinarie som ordnas på kvällen 4.2 (2h).  Dessutom tillhör en inskolning till lektionsarbetet med stöd av EHYT:s utbildningsplanerare. Vi ersätter resekostnader och erbjuder även övernattning vid behov. Fortbildning ordnas under åretsgång.

 
Blev du intresserad?

Fyll i en ansökan med CV senast 29.11.2019 

För mer information kontakta utbildningsplanerare Katarina Rehnström, katarina.rehnstrom(a)ehyt.fi, tel. 050 408 1725. 
EHYT rf är en rökfri arbetsplats. 

 

X
CAPTCHA
Vahvista, että olet oikea käyttäjä, etkä botti
1 + 0 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.