Olet täällä

Smokefree-rastirata

Smokefree-rastirata on nikotiinittomuutta edistävä opetusmateriaali, joka on suunniteltu erityisesti 5.–6. luokkien opetukseen, mutta soveltuu hyvin myös yläkouluikäisille. Tehtävät haastavat pohtimaan tupakka- ja nikotiinituotteiden käytön vaikutuksia ihmisiin, ympäristöön ja yhteiskuntaan ja niitä voidaan hyödyntää eri aineiden opetuksessa. Materiaali sisältää Tupakan tarina -julisteen, tehtävärastit vastauslomakkeineen sekä ohjaajan oppaan, joka toimii purkukeskustelun apuvälineenä.

Kokonaisuudessaan Rastirata voidaan toteuttaa kokonaisuudessaan 2 x 45 minuutin oppitunnilla, mutta myös yksittäisiä tehtäviä voidaan hyödyntää eri aineiden opetuksessa. Materiaali löytyy alta pdf-tiedostoina. Painettua versiota voi tilata postimaksujen hinnalla EHYT ry:ltä.

Valmistelut 

Tulosta materiaalit. Riippuen ryhmän koosta, kutakin tehtävämonistetta kannattaa tulostaa 1-2 kappaletta ja vastauslomakkeita yksi per ryhmä. Tupakan tarina -juliste on osa rastia nro 4. Lue läpi ohjaajan opas ennen aloitusta. Järjestä pöydät viiteen ryhmään ja jaa tehtävämonisteet valmiiksi kullekin rastille tekstipuoli alaspäin.

Ohjaajan opas  (pdf)

Tehtävärastit 1-5 (pdf)  

Tupakan tarina -juliste (pdf, koko A3)

Vastauslomake (pdf)

Materiaali on saatavilla myös ruotsinkielisenä:

Lärarhandbok (pdf)

Uppgifter 1-5 (pdf)

Tobakens historia (pdf, storleken A3) 

Svarsblankett (pdf)

 
X
CAPTCHA
Vahvista, että olet oikea käyttäjä, etkä botti
5 + 14 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.