Du är här

Bakgrund

EHYT rf är grundat 1.6.2011 då Elämäntapaliitto ry, Terveys-Hälsan ry och Livet är det bästa ruset rf undertecknade ett beslut om att slå ihop sina verksamheter från och med den 1.1.2012. Redan i början av 2010 behandlade styrelserna för förbunden frågan om hopslagning.

I det rusmedelsförebyggande arbete finns det en betydande mängd olika medborgarorganisationer vilkas verksamhet delvis går på varandra, delvis tangerar varandra. De aktörer som bildade den rusmedelsförebyggande organisationen EHYT har alla gedigen erfarenhet av att jobba med rusmedelsfrågor, men det finns också klara skillnader i vad som betonas i verksamheten - vilket gör att de kompletterar varandra väl.

Som grund för sammanslagningen fanns ett klart behov av att skapa en organisation med bättre förutsättningar att påverka och förverkliga rusmedelsförebyggande arbete i samhället. Man ville skapa en organisation som bättre svarar på förändringar i omgivningen, förbättra ekonomin och ta vara på synergieffekter samt stärka basverksamheten och regionernas verksamhet.

 

 
X
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
1 + 1 =
Lös det här enkla matteproblemet och ange svaret. Till exempel för 1+3, ange 4.