Du är här

Internationellt samarbete

EHYT rf samarbetar aktivt med flera olika aktörer inom olika nätverk internationellt. EHYT rf har en representant i styrelsen för Eurocare och kan på det här sättet påverka rusmedelspolitiken på EU-nivå.

Eurocare, European Alcohol Policy Alliance, är ett organ i vilket 25 hälsoorganisationer från olika länder i Europa verkar. Det är Europas ledande aktör när det gäller påverkningsarbete i alkoholpolitiska frågor.

NordAN, Nordic Alcohol and Drug Policy Network, verkar för att lyfta fram betydelsen av ett förebyggande arbete för alkohol- och drogrelaterade skadeverkningar, såväl i Norden som i de baltiska länderna.

Det internationella samarbetet ökar kunskapen om hur processer, forskning och metoder på ett internationellt plan ser ut för att minska skadeverkningarna av rusmedel och spel. Samarbetet möjliggör utbyte av erfarenheter och ett gemensamt påverkningsarbete över gränserna. De internationella diskussionerna och EU:s riktlinjer bekräftar vetskapen om att de problem med rusmedel och spel som finns i Finland är globala, och ökar godkännandet och efterfrågan på förebyggande rusmedelsarbete.  

 
X
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
6 + 14 =
Lös det här enkla matteproblemet och ange svaret. Till exempel för 1+3, ange 4.