Du är här

Nikotin

Tobakslagens målsättning är ett rök- och nikotinfritt Finland. Vi vill för vår del vara med och påverka och bidra till att främja ett rök- och nikotinfritt Finland. Rökning bland unga i Finland minskar, den största delen av finska ungdomar röker inte. På senare tid har en utmaning varit en ökad snusanvändning och e-cigaretternas ökade popularitet. Det bästa sättet att undvika skadeverkningar är att avhålla sig från tobaks- och nikotinprodukter helt och hållet.

Samarbete

Tobakslagens mål är att användingen av tobaksprodukter upphör. Vi vill vara med och arbeta för att detta mål uppnås. Vi verkar inom många sektorer för att förebygga och minska rökning. Vi samarbetar med olika nätverk på lokal, regional och nationell nivå.

Vi är med i samarbetsprojektet Ett rökfritt Finland 2030. Målet ett nikotin- och rökfritt Finland ska uppnås genom att stärka en positiv inställning till rökfrihet hos befolkningen, genom att förebygga att unga börjar röka, genom att stöda beslut om att upphöra med tobaksprodukter samt genom att arbeta för att den nya tobakslagen verkställs.

Barn och unga är i en central ställning när det gäller arbetet med att förebygga och minska rökning. Som en del av det samarbete vi gör med skolorna finns Smokefree-verksamheten, vars mål är att barn och unga ska vara tobaks- och nikotinfria.

Mera information:

Katri Saarela
katri.saarela(a)ehyt.fi, 050 438 4227

 
 
X
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
1 + 2 =
Lös det här enkla matteproblemet och ange svaret. Till exempel för 1+3, ange 4.